BioShock Centrum

BioShock Centrum

Hiányzik a BioShock? Ezt próbáld ki!

2023. június 04. - MastigiasHU

bioshock-centrum-system-shock-remake-steam-demo.jpg

A napokban jelent meg a System Shock remake, amiről annyit érdemes tudni, hogy a BioShock szellemi elődjének tekinthető. Ha ismered, akkor azért, ha még nem, akkor azért érdemes kipróbálnod!

1994-ben jelent meg a LookingGlass Technologies nevű fejlesztőcég játéka, a System Shock. Egy évvel később egy bizonyos Ken Levine is csatlakozott a csapathoz, aki '97-ben már a saját stúdióját alapította meg két másik LookingGlass-os kollégájával - igen, ez lett az Irrational Games.

És hogy ez miért érdekes? Csak azért, mert '99-ben az Irrational és a LookingGlass együtt készítette el a System Shock 2-t, mely letagadhatatlan hasonlóságokat mutat a BioShockkal - ahogy az első rész is.

Időugrás: 2023. május 30: megjelenik a System Shock teljes értékű remake változata, amit most bárki kipróbálhat teljesen ingyen, mert végre megint úgy gondoltak a játékosokra, mint régebben, és van demó változat belőle, méghozzá a Steamen.

Ha nagyon le akarnánk butítani a dolgot, akkor a System Shock olyan, mint egy BioShock az űrben (ismerős a koncepció?), de persze nem ennyire egyszerű a helyzet:

A System Shockban egy Citadel nevű űrállomáson szabadul el a pokol, ahol egy MI átveszi a hatalmat, és lényegében szörnnyé változtat mindenkit, szóval nem lesz könnyű dolgunk... 

Hasonlóságok a BioShockkal? Kezdve a minijátéktól, a vita chamber-szerű egészségkapszulákon át, egészen az audio naplókig, számtalan momentumból érezhetjük, hogy ez bizony olyan, mint a BioShock (vagy épp fordítva).

És nem egy szimpla HD pakkról van szó, hanem teljes értékű remake-ről, a modern kor követelményeinek megfelelően átdolgozott irányítási rendszerrel, új zenékkel, új textúrákkal, szövegekkel, stb. Nem kell nagy jóstehetségnek lenni, hogy kijelentsük: ha a System Shock sikeres lesz, akkor valószínűleg egy System Shock 2 remake is elkészülhet (vagy már készül is!).

Ha kedvet kaptál a dologhoz, akkor irány a Steam, és az ingyenes demó!

A bejegyzés trackback címe:

https://bioshock.blog.hu/api/trackback/id/tr5118138824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása