BioShock Centrum

BioShock Centrum

A BioShock muzsikája - 1. rész [archív]

2010. október 08. - MastigiasHU

bioshock-centrum-archiv-bioshock-1-soundtrack.jpg

Új sorozatunk első részében az eredeti BioShock komolyzenei albumát hallgatjuk meg.

Egy jó játékot nem csak a története, játékmenete, grafikája, vagy karakterei tesznek naggyá, hanem legalább ilyen fontosak a hangok szerepe is. Gondolok itt a szinkronra, hangeffektekre - és természetesen a zenére. Nézzük, pontosabban hallgassuk most meg a BioShock első részének zenei albumát, melyet Garry Schyman, amerikai zeneszerző komponált.

Garry Schyman 1954-ben született Amerikában, és 1978-ban diplomázott a dél-kaliforniai egyetemen, zeneszerzésből. 25 televíziós sorozat, 10 mozifilm, és 10 játék zenéjét is ő írta. Olyan sorozatokét, mint a Magnum, vagy a Szupercsapat.

A videójátékokkal 1993-ban ismerkedett meg, amikor egyik barátja kérésére a Voyeur c. játékhoz szerzett muzsikát, utána további kettőhöz, de otthagyta ezt a műfajt, mivel akkoriban még pénz és technikai akadályok álltak elébe. Végül 2005-ben visszatért, és megírta a Destroy All Humans! zenéjét. Ekkorra már hatalmas növekedés történt a videójátékok zenei terén, ezért több projektbe is belekezdett.

Ezek között találjuk a BioShock-ot is, mellyel számtalan "Az év zenéje" díjat nyert Mr. Schyman.

Hallgassuk hát meg a BioShock zenei albumát, a Sounds of Rapture-t, mely 12 számot tartalmaz. Íme:


A BioShock 2 muzsikáját itt találjátok.

A bejegyzés trackback címe:

https://bioshock.blog.hu/api/trackback/id/tr4717921383

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása