BioShock Centrum

BioShock Centrum

Feltámad a BioShock Centrum!

2022. augusztus 22. - MastigiasHU

bioshock-centrum-feltamad-a-bioshock-centrum-2022.jpg

Mi lenne jobb alkalom a BioShock Centrum feltámasztására, mint a BioShock 15. születésnapja? Na ugye!

VIGYÁZAT:
az alábbiakban őrületes múltidézés következik!

Kezdetben vala a bioshock.web4.hu, amit már ne is keressetek, max a Wayback Machine segítségével lehet elcsípni pár bejegyzést, amit a múlt egy-egy időpillanatában megörökített az archiváló oldal.

A web4 olyan blogrendszernek indult, mint a blog.hu, de pár éves működés után az üzemeltetők lelőtték. 2010.09.02-án ebben a rendszerben indult hódító útjára a BioShock Centrum, mely egészen 2015.08.30-ig ott is maradt.

Ezalatt sikerült összehozni a legolvasottabb web4-es cikket ever, mely csak az első héten több mint 42 ezer olvasót vonzott - nem csoda, mivel egy gyönyörű, egyedi BioShock számítógépházról volt szó, amit egy magyar srác készített. A bejegyzésben nemcsak képek voltak, hanem interjú is a modot készítő művésszel, amit rengeteg külföldi oldal is átvett - szerencsére forrásmegjelöléssel. Katt a képre:

bioshock-centrum-hihetetlen-bioshock-szamitogep-mod-magyarorszagrol.jpg

Hosszas levelezést követően a játék kiadójával sikerült elérni, hogy a BioShock Centrum bekerüljön a The Cult of Rapture /a BioShock és BioShock 2 akkori hivatalos oldala/ "Spread the World" szekciójába a Magyarország részhez, így a BSC a "nem" hivatalos magyar rajongói oldal lett. Na de miért "nem" hivatalos? Azért, mert a levelezésből kiderült, náluk nem léteznek klasszikus értelemben vett hivatalos rajongói oldalak, de miután átnézték a BioShock Centrumot, arra érdemesnek találták, hogy kitegyék ide.

bioshock-centrum-the-cult-of-rapture-member-sites-hungary.jpg

BioShock: Rapture - A víz alatti város című regény hazai megjelenésében is sikerült közreműködni, így a köszönetnyilvánítás részben a BioShock Centrum neve nyomtatott formában is megmaradt az örökkévalóságnak. Az 5 év alatt jó pár nyereményjátékot és áprilisi tréfát sütöttem el, mindenki legnagyobb (?) örömére (?).

Egy szó mint száz, 2015-ben, amikor a web4 a végéhez közeledett, úgy döntöttem, hogy irány a blog.hu, viszont akkoriban nem volt túl sok BioShock-os hír, ezért már nem a BioShock Centrum költözött, hanem a MediaShock született meg, egyfajta utódblogként, ahol már minden téma IS szerepelt.

Az utóbbi időben egyre inkább éledezik a BioShock: tudjuk, hogy érkezik a 4. rész, az is lehet, hogy már a címe sem titok többé, sőt a Netflix élőszereplős filmet készít a játékból.

Éppen ezért arra gondoltam, mi lenne ha feltámadna a BioShock Centrum? És mikor, ha nem most, amikor az első rész 15 éves?!

Úgyhogy itt tartunk jelenleg, remélem sok remek bejegyzéssel szolgálhatok majd Nektek!

A bejegyzés trackback címe:

https://bioshock.blog.hu/api/trackback/id/tr10017913407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása