BioShock Centrum

BioShock Centrum

[Április bolondja] Külsőnézetes lesz a BioShock 4?!

2024. április 01. - MastigiasHU

bioshock-4-szivargas-bioshock-centrum.jpg

Frissítés 2024.04.02: természetesen az alábbiakban olvasható "hír" csak április tréfa volt, tudtommal fel sem merült, hogy a 4. rész külsőnézetes legyen :)

Eredeti sztori: Ezt nem láttuk jönni: miután a 2K nemrég egy emojival erősítette meg, hogy továbbra is készül náluk a BioShock 4, kiszivárgott egy belsős dokumentum, amiből jó pár korábbi pletyka megerősítést nyert, sőt egy újat is kaptunk: a BioShock sorozat történetében először nem belső-, hanem külsőnézetes lesz a nézőpont!

A BioShock 4-ről nem sokat tudunk, pedig idén lesz 5 éve, hogy bejelentették a Cloud Chamber stúdió megalapítását, és a következő BioShock fejlesztését. Azóta semmi hivatalos infó nem jött a projektről, egészen pár nappal ezelőttig: az Infinite 11. születésnapja alkalmából a 2K kirakott egy képet a játékról közösségi oldalaira, alatta pedig valaki bekérdezte, hogy készül-e még az új BioShock játék. A 2K nemes egyszerűséggel így válaszolt: 🧑‍🍳

Bevallom elsőre nem tudtam mi ez, de aztán kiderült, hogy a "cook" emoji, amiből arra következtethetünk, hogy még mindig készülget náluk a játék, persze jó kérdés, mikor hallunk róla végre kézzel fogható infót. Lehet, hogy most? Történt ugyanis, hogy nem sokkal a poszt után kiszivárgott egy belsős prezentáció egyik oldala, amiben az alábbiakat olvashatjuk:

cloudchamber_ppt.jpg

Azt eddig is sejtettük, hogy AAA cím lesz, az open world és az Unreal Engine 5 rész pedig nem olyan meglepő, több alkalommal olvashattunk már hasonló híreszteléseket (itt, itt és itt is), esetleg az akció-kalandra húzhatjuk fel a szemöldökünk, mert eddig inkább az akció dominált. No de mi az, hogy "third-person shooter", magyarán külsőnézetes lövölde?! A BioShock sorozat egyik védjegye a belsőnézet, ami abban segít, hogy a játékosok igazán bele tudják képzelni magukat a főhős helyzetébe, igazán át tudják élni a kalandokat. A külsőnézet pedig inkább a filmszerűség eszköze, lásd pl. az Uncharted sorozatot.

Ami bizakodásra adhat okot, hogy a kiszivárgott prezentáció egy 2023-as dokumentumból való, és mivel olyat is hallhattunk már, hogy "fejlesztési pokolban" van a játék, hátha azóta már változtak a tervek, és visszaváltottak belsőnézetre. Így is hatalmas elvárásoknak kell megfelelniük, jobban járnának, ha maradnának az Irrational Games által lefektetett alapoknál - legalábbis szerintem. És szerintetek?

A bejegyzés trackback címe:

https://bioshock.blog.hu/api/trackback/id/tr3118368231

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása