BioShock Centrum

BioShock Centrum

A BioShock franchise jövője (2011-2028) [archív]

2010. december 07. - MastigiasHU

bioshock-centrum-archiv-a-bioshock-franchise-jovoje.jpg

Íme egy elborult cikk arról, milyen is lesz a BioShock X év múlva, tele iróniával és humorral!

Lássuk Michael Drucker, az UGO.com írójának elkézeléseit a BioShock jövőjéről:

2011. április: az okostelefon tulajok kézhez kapják a BioShock Mobile-t, melyben szabdalók támadásait kell visszaverniük Big Daddy-ként, 8 egyedi helyszínen!  A történet szerint Rapture-t kell megvédeni egy olyan ember ellen, aki fel akarja áldozni a Little Sister-eket a bennük található ADAM-ért, hogy felvegye a kapcsolatot az ufókkal – áthidalva a történeti rést a közelgő BioShock 3 és egyéb 2K tervek között.

2012. november: megjelenik DVD-n és Blu-Ray-en a „The BioShock Chronicles”, ami rövid animációs kisfilmeket tartalmaz. A készítő egy japán stúdió lesz, akik még soha nem játszottak a játékkal, a történetet pedig az a fickó írja, aki a BioShock 2 víz-effektjét programozta. A The BioShock Chronicles a maradék varázst is kiszipolyozza Rapture-ből. Pólókat árulnak majd „Miből készülnek a Kicsi Lányok” felirattal, amik egy Little Sister emós történetén alapszanak.

2012. december: BioShock 3. A játék fele 1979-ben, Rapture-ben játszódik majd, abban az évben, amikor a szabdalók már majdnem éhen halnak. Új helyszíneket fedezhetünk fel, amik a régi helyszíneken alapulnak, mint pl. Theater Town és Hospital House. Az új történetben pedig kiderül, Andrew Ryan ufókkal dolgozik össze, akikkel meg kell küzdenünk egy vízalatti anyahajón. Csavaros befejezés: Te is ufó vagy.

2013. augusztus: megjelenik a BioShock: Still Oceans (Még mindig óceánok) Nintendo DS2-re. Ezt a verziót az eredeti Fort Frolic és az összes audiónapló jogcíme miatt lekorlátozzák. A lehúzó kritika közben a játék nagy figyelmet kap az ellentmondásos „Wet the Little Sister” (Nedvesítsd be a Little Sister-t) reklámkampány miatt.

2013. december: Easter egg-ként játszható karakterré válik egy Big Daddy az NBA 2K14-ben.

2014. június: a BioShock film betör a mozikba. A helyszín átkerül Rapture-ből egy elhagyatott kórházba, ahol a sebészek Dr. Andrew Ryan (Forest Whitaker) vezetésével „összekapcsolják” a pácienseket, „Adam”-ot használva, ami egy radioaktív hulladék utóterméke. A főszereplő Jack (Shia LaBeouf) egy aranyköpésekkel dobálózó pasas, aki rábukkan az ördögi helyre, miközben kempingel barátnőjével, Bridgette Tenenbaum-mal (Evan Rachel Wood). A Little Sister-ek és Big Daddy-ket eltávolítják a filmből, mivel a tesztvetítésen több, mint 50 Közép-nyugati ember „túl hátborzongató”-nak nevezi őket.

2014. július: a BioShock 4 berobban a köztudatba, épp lecsúszva a mozis debütálást. A félig befejezett játék 1999-ben játszódik, a helyszín újra Rapture, ahol a szabdalók és Big Daddy-k szupererős gyermekeivel kell megküzdenünk. A 2K szerint attól, hogy eldeformálódtak, még lehet gyerekük.  Andrew Ryan klónja (akit az első játék történései alatt hoznak létre) uralja a várost, és őt kell megverni, vagy valami ilyesmi.

2015. május: a BioShock újraindítását „kreatív aggodalmak” miatt elhalasztják. Egy új előzetes lát napvilágot, melyben Rapture megépítését láthatjuk, az „I’ve Got To Be Me” című nótára. Az eredeti játék rajongói közül sokan gyönyörű tiszteletadásnak tartják.

2016. június: a BioShock reboot-ról azt nyilatkozzák: „idén biztosan” érkezik.

2017. június: ugyanezt teszik. A játék felkerül jó pár „vaporware” listára, néhány fórumon még plakátok is megjelennek, azzal az állítással, hogy a játék „gonosz jó” felépítését mutatják.

2018. június: a videójáték sajtóban megjelenik egy új artwork a BioShock reboot-ból, amit most már BioShock: Dept Charge címen emlegetnek (feneketlen mélység töltés?). Jack, az eredeti játék főhőse látható rajta, arcán egy hatalmas sebhellyel. Bandana fejkendőt visel, és van egy Katana kardja. Andrew Ryan-t újratervezik, hogy hasonlítson a filmbeli doktorra. Rapture-t áthelyezik a poszt-apokaliptikus New York alá, ahol a lakosok elrejtették és használják az A.D.A.M.-ot, hogy gyógyítsák a rejtélyes E.V.E. betegséget.

2019. június: a BioShock: Depth Charge-ról azt nyilatkozzák: „idén biztosan” érkezik.

2020-2027: Első Robotikus Háború

2028. január: az Első Robotikus Háború túlélői felfedezik egy videójáték gyűjtő sértetlen bunkerét. Miután a mérnökök létrehoznak egy háború előtti energiarendszert, a játékosok újra felfedezik az eredeti BioShock-ot, élvezve a genetikai mesterkedés ártatlan ábrázolását.

2028: február: a túlélők el kezdenek erotikus BioShock rajongói alkotásokat árulni, amiben Tenenbaum és Andrew Ryan van, patkányhúsért. Sokaknak nem tetszenek a beteges dolgok, amiket Ryan művel a plazmidokkal.

Forrás: UGO.com

 

Nos, eddig tartott Mr. Drucker agyszüleménye. Reméljük, azért a 2K nem feltétlenül fog minden rókabőrt lehúzni a BioShock-ról, és hogy elmarad az Első Robotikus Háború. Aminek viszont örülhetünk, hogy e szerint a cikk szerint nem lesz világvége 2012-ben...

A bejegyzés trackback címe:

https://bioshock.blog.hu/api/trackback/id/tr4817921239

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása